Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Προσανατολισμοί και ρήξεις

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες του δεύτερου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς

DIMAR Αν το πρώτο συνέδριο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη είχε έντονο το ιδρυτικό στοιχείο, στο δεύτερο συνέδριο που ξεκινά αύριο, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, η κεντροαριστερή «Ελιά» και το φλέρτ με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεταβάλλει τα δεδομένα.

Ο Γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης δεν εμφανίζεται αντίθετος σε ενδεχόμενες συνεργασίες με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ο βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Παπαδόπουλος παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 58» τη Δευτέρα στο θέατρο «Ακροπόλ». Ταυτόχρονα, το φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ δεν απορρίπτει ομάδα βουλευτών με επικεφαλής το Γιάννη Πανούση (Μαρία Ρεπούση, Μαρία Γιαννακάκη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Νίκη Φούντα,Γιώργος Κυρίτσης), αν και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι στο τέλος εισακούεται η κατεύθυνση του Προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.

Παράλληλα με την πρώτη ημέρα των συνεργασιών του συνεδρίου, συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης διοργανώνει αύριο η «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ εξακολουθούν οι διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη
18:30 μμ. Άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου από τον Χ. Μαυροκεφαλίδη, υπεύθυνο της Οργανωτικής Επιτροπής
19:00 μμ. Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη
Χαιρετισμοί εκπροσώπων κομμάτων και δημάρχου Αθηναίων
Παρουσίαση των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής από τον Σ. Παπαθανασίου, υπεύθυνο της Επιτροπής Θέσεων, καθώς και παρουσίαση των τροπολογιών και του κειμένου συμβολής.
Παρασκευή
9:30 πμ. Ομιλίες συνέδρων

Σάββατο
10:00 πμ. Ομιλίες συνέδρων
18:00 μμ. Συνόψιση της συζήτησης από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ
18:30 μμ. Ψηφοφορίες για πολιτικές αποφάσεις

Κυριακή

10:00 πμ. Ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By