Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων την Τετάρτη.

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ποσού 1.000 εκατομμυρίων eυρώ, λήξεως 8 Νοεμβρίου 2013 θα προχωρήσει την Τετάρτη το Ελληνικό Δημόσιο, σε άϋλη μορφή.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 (Τ+2).
Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και την επόμενη ημέρα δηλαδή την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, και μέχρι τις 12.00 μ.μ.
Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.
Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.