Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δημοσκοπική καθίζηση της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με έρευνα της Alco μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα συγκεντρώνει 6,8% από 10,8% τον Ιούνιο

kalpiΣημαντική καθίζηση έχουν υποστεί τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη.

Μια νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, αποτυπώνει όπως και άλλες που είχαν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες τη σημαντική πτώση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του NewsΙt, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8% τον Ιούνιο.

Το 81% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν πρόκειται περί δημοκρατικού κόμματος και το 69% θεωρεί ότι κομίζει ναζιστική ιδεολογία.

Επιπλέον σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.

Πλέον των 20 στους εκατό (21%), ωστόσο, δήλωσαν πως εκτιμούν ότι η ΧΑ είναι ναζιστικό κόμμα και πως συνειδητά την ψήφισαν ως τέτοιο.

Στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By