Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Οι γνώμες διίστανται  στο ερώτημα αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιφέρει  πολιτική αστάθεια στη χώρα

kalpes

 

Διευρύνεται στις 5 μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ  στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα  δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.

Παράλληλα η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, ωστόσο, οι γνώμες διίστανται  στο ερώτημα αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιφέρει πολιτική αστάθεια στη χώρα.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% και η ΝΔ 20,3%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,7%, το Ποτάμι με 5,4%, η Ελιά με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 1%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό χαμηλότερο της μίας μονάδας (0,9%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων προσδιορίζεται στο 13,3% .

Από τους πολίτες που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στην δημοσκόπηση, η πλειονότητα χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές πολύ ή αρκετά σημαντικές. Σε ότι αφορά στη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, το 85% δηλώνει ότι θα ψηφίσει και το 10% δηλώνει ότι μάλλον θα ψηφίσει. Το 51% συμφωνεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ διαφωνεί το 39% των ερωτηθέντων.

Το 48% διαφωνεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερη από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με τη θέση αυτή συμφωνεί το 39%.Το 50% εκτιμά ότι η οικονομία δεν θα κινδυνεύσει από μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 40% των ερωτηθέντων διαφωνεί.  Τέλος, στο ερώτημα της πολιτικής αστάθειας, το 48% διαφωνεί ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φέρει πολιτική αστάθεια, ενώ το 46% συμφωνεί.

By