Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προηγείται ελαφρά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

 Ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση στα Παραπολιτικά – Τι μήνυμα στέλνει η κοινωνία σε κόμματα και καθηγητές.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥΜια αποκαλυπτική έρευνα  της Μetrisis που καταγράφει όλες τις κρίσιμες μεταβολές στο πολιτικό σύστημα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 21,4% (ανεβασμένη κατά 0,3% από την μέτρηση του Απριλίου) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,4% (που χάνει σχεδόν μία μονάδα από τον προηγούμενο μήνα). Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή,  10% (από 9,2%) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6% (από 5,5%). Το ΠΑΣΟΚ πέφτει από το 6,2% στο 4,9%, το ΚΚΕ 5,6% (περίπου στα ίδια με τον Απρίλιο), η ΔΗΜΑΡ χάνει επίσης 0,8% και πλέον είναι στο 4,6%.

Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου εισπράττει 0,9%, το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου 1%.

«Άλλο κόμμα» απαντά το 3,9% ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 21,7%.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύουν σήμερα Σάββατο τα Παραπολιτικά, διαβάστε πως κρίνουν οι πολίτες τα νέα πρόσωπα, πως επηρέασαν οι τελευταίες εξελίξεις σε παιδεία, οικονομία, πολιτική και κοινωνία, ποιό μήνυμα στέλνουν  οι ερωτηθέντες σε καθηγητές και κυβέρνηση.

Ακόμη η πολύ ενδιαφέρουσα βαθμολογία των υπουργών: οι ενισχυμένοι, όσοι ανακάμπτουν και  ποιοι φαίνεται να χάνουν οριστικά το τραίνο..

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΕνδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για την απεργία των καθηγητών.

Το κοινό φαίνεται διχασμένο.

Το 48,6% κρίνει αρνητικά την επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση ενώ το 45% θετικά.

Ωστόσο το 71,4% επικρίνει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και θετικά μόλις το 23,1%.

By