Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυσπιστία για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνική δυσπιστία αφού το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο σε περισσότερους από 4 στους 10 πολίτες (43,5%)

dimoskopisi-ereuna-ekloges

Προβάδισμα 5,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του ιστότοπου iefimerida. Aναλυτικά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 26,4%
ΝΔ: 21,1%
Ποτάμι: 5,8%
ΚΚΕ: 5,4%
Χρυσή Αυγή: 5,1%
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,0%

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και το «ψυχολογικό πλεονέκτημα» της παράστασης νίκης αφού περισσότεροι από 7 στους 10 πολίτες (ποσοστό 72,2%) πιστεύουν ότι αν γίνονταν εκλογές θα ήταν πρώτο κόμμα.

Πάντως, καταλληλότερος πρωθυπουργός με σαφές προβάδισμα 35,2% παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 27,9%, ενώ το 30,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο νυν πρωθυπουργός μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 22,9%. Διχασμένοι είναι οι πολίτες, όσον αφορά στον αν θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι.

Συγκεκριμένα, το 47,3% θεωρεί καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη, ενώ το 46,1% θεωρεί ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη λύση.

Επίσης το 51,6% των ερωτηθέντων θέλουν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την τωρινή Βουλή, ενώ το 40,7% θέλουν πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Rass, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνική δυσπιστία αφού το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο σε περισσότερους από 4 στους 10 πολίτες (43,5%) και δίνει ελπίδα σε 3 στους 10 ψηφοφόρους (28,9%).

Επίσης το 65,5% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεωκοπία, ούτε στην έξοδο από το ευρώ, ενώ το 62,9% πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα συγκρουστεί με τα κατεστημένα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Μάλιστα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (37,9%) θέλουν μια κυβέρνηση συνασπισμού με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του 25,9% που θέλουν μια κυβέρνηση συνασπισμού με βασικό κορμό τη ΝΔ.

By