Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοτική Αστυνομία, τέλος. Όλοι στην ΕΛ.ΑΣ.

Μετάταξη του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται στη Δημοτική Αστυνομία ανά την Ελλάδα στην Ελληνική Αστυνομία επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να πιάσει το στόχο της κινητικότητας.

fosphotos.com | Philippos Messinis
fosphotos.com | Philippos Messinis

Από δημοτικοί αστυνομικοί θα γίνουν κανονικοί αστυνομικοί. Αυτό φαίνεται να είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα τουλάχιστον με την εφημερίδα Καθημερινή, προκειμένου να ικανοποιηθεί η δέσμευση που έχει αναληφθεί για την κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων άμεσα. Μαζί με τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών, αυτές των δημοτικών αστυνομικών, που υπολογίζονται σε περίπου 4.000, δίνουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να πετύχει, έστω και καθυστερημένα, το στόχο για το πρώτο εξάμηνο και εν συνεχεία να βάλει πλώρη για την κινητικότητα επιπλέον 12.500 μέχρι τα τέλη του 2013.

Πέραν των 12.500 + 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα, για τους οποίους ο χρόνος διαθεσιμότητας αναμένεται να περιορισθεί από τους 12 μήνες σήμερα σε 6 έως 9, αγκάθι για την κυβέρνηση αποτελεί και το ζήτημα των απολύσεων καθώς θα πρέπει να τεθούν εκτός δημοσίου περίπου 2.000 υπάλληλοι φέτος και 11.000 εντός του 2014.

Μετά τις απολύσεις στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να βάλει μαχαίρι στις αμυντικές βιομηχανίες προκειμένου να εξασφαλίσει από εκεί το προσωπικό που θα απολυθεί ή θα βρεθεί σε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης.

Ωστόσο είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανεξάντλητη δεξαμενή μεγάλων οργανισμών για να τους κλείσει ή αναδιαρθρώσει. Έτσι, πολύ σύντομα θα πρέπει να πέσει με τα μούτρα στην ουσιαστική δουλειά που δεν είναι άλλη από την αξιολόγηση και το κλείσιμο φορέων με μηδαμινό όφελος αλλά και στην επιτάχυνση των διαδικασιών εκδίκασης υποθέσεων πλαστογραφίας ή απιστίας περί την υπηρεσία, προκειμένου και να εξασφαλιστεί η επόμενη φουρνιά απολυόμενων και να έχουν οι κινήσεις αυτές την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι, τελικά, απομακρύνονται πραγματικά ανεπαρκείς υπάλληλοι και όχι όσοι είχαν την ατυχία να εργάζονται σε μία επιχείρηση ή φορέα που, ελλείψει εναλλακτικής, θα κλείσει οριζοντίως και ολοσχερώς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By