Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το δημόσιο…παρανομεί

Χωρίς άδεια δεκάδες δημόσια κτίρια στη χώρα

tn_Agios_Kosmas_1Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το γνωστό “στέγαστρο Καλατράβα”, η κατασκευή του οποίου κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ισπανός αρχιτέκτονας και εμπνευστής του, έχει ακόμα λαμβάνειν από το ελληνικό κράτος.

Πλην αυτού του αρχιτεκτονήματος, στην ίδια λίστα των “γκρίζων” από πλευράς δανειοδότησης κτιρίων, βρίσκονται:

Το Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, συγκεκριμένα το κτίριο αεροβόλου και πεδίου βολής, τα κτίρια των γραφείων και των αποθηκών, καθώς ακόμα ένας χώρος πεδίου βολής, όπως και το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, που εμφανίζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Τα εθνικά αθλητικά κέντρα Θεσσαλονίκης, από τα οποία χωρίς άδεια είναι το ΕΑΚ Ευόσμου, το Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρούπολης, οι κερκίδες στον ίδιο χώρο, το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, αλλά και το… στέγαστρο. Το Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής, αλλά και σχεδόν ολόκληρο το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών και ακολούθως το Εθνικό Στάδιο της Ναυπάκτου, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και ολόκληρο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By