Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διάσπαση των ΕΑΣ σε δύο ανώνυμες εταιρείες

 Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το μέλλον των Αμυντικών Συστημάτων της χώρας

vouli3

Την διάσπαση της ΕΑΣ σε δύο νέες ανώνυμες εταιρίες προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη  Βουλή, με την άμεση επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια –μετά την διάσπαση- να προσαυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ.

Η μια εκ των δύο εταιριών θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού. Σύμφωνα με την τροπολογία που φέρει τις υπογραφές της αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά  και των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη  σε ότι αφορά όλα τα περιουσιακά στοιχεία, ενοχικά και εμπράγματα της διασπώμενης εταιρίας μεταβιβάζονται από τη διάσπαση στις νέες εταιρίες που ιδρύονται, χωρίς να απαιτείται εξαντλητική περιγραφή τους.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ μεταβιβάζονται από τη διάσπαση της στις νέες εταιρίες, για δε τις μεταβιβάσεις αυτές δεν απαιτείται οποιαδήποτε διοικητική έγκριση ή άδεια ούτε υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτου ή άλλου φόρου σχετικά με την υπεραξία κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By