Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διέξοδο μέσω εξαγωγών για τις ελληνικές επιχειρήσεις

simfonia epixeirisi

Η κρίση έχει αυξήσει την όρεξη των επιχειρήσεων για εξωστρέφεια.

simfonia epixeirisi
© Atee83 | Dreamstime.com

Αυξάνονται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο, εντός της κρίσης, τα αιτήματα επιχειρηματιών στα Γραφεία Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στις ελληνικές πρεσβείες για παροχή πληροφοριών σχετικά με τις διεθνείς αγορές.

Τα αιτήματα το 2012 έφτασαν τα 15.800 έναντι 11.800 το 2011, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων με θέμα τη διοργάνωση του Greek Exports Forum 2013 που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, σημείωσε στην ομιλία της ότι η έλλειψη ρευστότητας και η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης έχει στρέψει τις επιχειρήσεις στις αγορές του εξωτερικού. Σε ερωτήσεις που έγιναν σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ανταποδοτικού τέλους για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών από τις πρεσβείες, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, ανέφερε ότι αυτό θα ήταν ακόμη ένα χαράτσι που θα βάρυνε την εξαγωγική προσπάθεια, η οποία ωφελείται σήμερα από την ανάγκη των επιχειρηματιών να επιβιώσουν.

By