Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαβεβαιώσεις Σίμου για πλειστηριασμούς, ακίνητα, μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες και τους βουλευτές

kedikoglou

Η κυβέρνηση δια του εκπρόσωπου Σίμου Κεδίκογλου προσπαθεί να καθησυχάσει πολίτες και βουλευτές για τους πλειστηριασμούς, το φόρο ακινήτων και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Ο κ.Κεδίκογλου μιλώντας στον Ant1 διαβεβαίωσε ότι θα εξαιρεθεί από τους πλειστηριασμούς και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία όσων έχουν πληγεί από την κρίση και αποδεδειγμένα με αντικειμενικά κριτήρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τόνισε επίσης ότι καταβάλλεται προσπάθεια για δικαιότερη κατανομή των βαρών στη φορολογία των ακινήτων. «Ο καλύτερος φόρος είναι ο μηδενικός φόρος. Χρειάζονται όμως έσοδα», επισήμανε. «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα αλλιώς θα πρέπει να περικόψουμε από αλλού δαπάνες», πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι με το νέο σχέδιο θα υπάρξει μεσοσταθμική ελάφρυνση 15% για την πλειοψηφία των φορολογούμενων. 

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των βουλευτών, ο κ.Κεδίκογλου αναγνώρισε ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης» και  ότι «πρώτα και πάνω από όλα είναι οι δίαυλοι της κοινωνίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων. «Μέτρα θα πάρουμε. Οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έκρυψε ότι υπήρξε οργή στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου περί χάσματος χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές σχετικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και ότι λύση θα υπάρξει μετά τις χειμερινές διακοπές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By