Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαβολοβδομάδα για την κυβέρνηση

Αναταραχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, 24ώρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ένα βαρύ κοινοβουλευτικό πρόγραμμα ανησυχούν την κυβέρνηση πριν υποδεχθεί τον… Σόιμπλε.

fosphotos.com
fosphotos.com

Όσοι εκτιμούσαν ότι ο θερινός έλεγχος της τρόικας θα ήταν… περίπατος διαψεύστηκαν οικτρά. Η κυβέρνηση εισέρχεται σε μία πραγματική διαβολοβδομάδα καθώς εν μέσω της αναταραχής στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τους δημάρχους διαμαρτυρόμενους και τους δήμους κλειστούς, της 24ώρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (αύριο, Τρίτη) και των διαμαρτυριών για το πολυνομοσχέδιο, θα πρέπει όχι μόνον να «περάσει» τα μέτρα από τη Βουλή αλλά, ταυτόχρονα, να διαχειρισθεί το ζήτημα της παραπομπής του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκαρντ, την εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ και το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ!

Παπακωνσταντίνου

Σήμερα το απόγευμα, ώρα 17:00, έχει προγραμματισθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, υπόθεση για την οποία η πλειοψηφία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ προτείνει παραπομπή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα. Αντίστοιχο «δια ταύτα» έχουν και τα πορίσματα των υπολοίπων κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιπλέον διερεύνηση ευθυνών και του κ. Ευ. Βενιζέλου, ωστόσο είναι σαφές ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι σφοδρή

Πολυνομοσχέδιο

Αύριο ξεκινά εξάλλου και η συζήτηση του πολυνομσχεδίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, πιθανά με σειρά ονομαστικών ψηφοφοριών επί των επίμαχων άρθρων. Μέχρι την τελευταία στιγμή τα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν από κοντά τους ύποπτους βουλευτές και, προς ώρας, αναμένεται ότι το πολυνομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή έστω κι αν κάποια άρθρα του δεν συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία των 155 βουλευτών που διαθέτουν τα δύο κόμματα.

Εξεταστική για ΕΡΤ

Το πρωί της Πέμπτης, εξάλλου, έχει προγραμματισθεί η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, πρόταση που προφανώς θα απορριφθεί αλλά, αναμφισβήτητα, θα δώσει την ευκαιρία για μία ακόμη σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και τυχόν κριτική από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επομένη, Παρασκευή, στη Βουλή θα εισαχθεί προς ψήφιση του νομοσχέδιο για τη συγκρότηση της νέας δημόσιας τηλεόρασης, ΝΕΡΙΤ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By