Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαβουλεύσεων συνέχεια για ανοιχτά ΑΕΙ

Νέο ραντεβού έχουν αυτή την ώρα ο υπουργός Παιδείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών

arvanitopoulos640_231113

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έθεσε γραπτώς στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κατά τη μαραθώνια συνάντησή τους σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

«Το πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το μείζον ζήτημα είναι να λειτουργήσει. Περιμένω απάντηση στα ζητήματα που έθεσα» τόνισε ο κ.Πελεγρίνης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ζήτησε μεταξύ άλλων να μην διωχθούν πειθαρχικά οι 172 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφησαν. «Κανένας υπάλληλος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ζήτησε να διορθωθούν τα λάθη που, όπως υποστήριξε, έχουν γίνει στις λίστες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Τόνισε τέλος ότι θα θέσει όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό στην κρίση των αρμόδιων οργάνων του πανεπιστημίου.

«Βούληση δική μου όσο και του υπουργού είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο» κατέληξε, ενώ σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως το κλίμα δεν ήταν ποτέ κακό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την Παρασκευή ο Κ.Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα.

Πάντως, τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ όσο και του ΕΜΠ εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη.

Νέα εισαγγελική έρευνα για την απεργία στα ΑΕΙ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνη ο οποίος αποχώρησε από την συνάντηση χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας χαρακτήρισαν τη συνάντηση-διάρκειας μιας περίπου ώρας- εποικοδομητική.

Κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ωστόσο, συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By