Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διαζύγιο ΕΕ- ΔΝΤ «βλέπει» η WSJ

Ανοιχτή ρήξη στις δηλώσεις αξιωματούχων για το ελληνικό χρέος

dntΠιθανότητα διαζυγίου μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ «βλέπει» η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal με αφορμή τη νέα διχογνωμία σχετικά με την αναγκαιότητα ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Οι συγκρούσεις των δύο πλευρών αυξήθηκαν στα τελευταία τρία χρόνια, προσθέτει το δημοσίευμα, και κορυφώνονται καθώς εκπρόσωποί τους συναντώνται στην Ουάσιγκτον στο τέλος της εβδομάδας για να συζητήσουν τις ανάγκες της Ελλάδας και την ελάφρυνση του βάρους του χρέους της.

Η εφημερίδα παραπέμπει σε δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην Διευθυντής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες τον Ιούνιο, λίγο πριν πεθάνει. «Το διαζύγιο μεταξύ της Ευρώπης και του ΔΝΤ είναι πραγματικό. Το Ταμείο επιστρέφει στο συνήθη τρόπο λειτουργίας του. Είναι ένα ίδρυμα που έχει συνηθίσει να αποφασίζει μόνο του», είχε δηλώσει ο Μπόρχες.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το Ταμείο δεν θέλει να παρακολουθεί την αξιοπιστία του να συνεχίζει να διαβρώνεται, αναφέρουν αξιωματούχοι του Ταμείου.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ απαντούσαν στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ με θέσεις όπως ότι το ΔΝΤ είναι εύκολο να προωθεί τη λύση αυτή γιατί «μιλάει για τα λεφτά των άλλων» και γιατί έχει διασφαλίσει ότι «θα πάρει στο ακέραιο πίσω» τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By