Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαιρεμένες οικογένειες από Βόρεια και Ν. Κορέα συναντήθηκαν ξανά

Μέλη οικογενειών που είχαν συναντηθεί αρχικά χθες, Πέμπτη, συναντήθηκαν και πάλι σήμερα στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους στο θέρετρο

korea-families

Βορειοκορεατικές και Νοτιοκορεατικές οικογένειες, διαιρεμένες από την εποχή του Πολέμου της Κορέας στη δεκαετία του 1950, συναντήθηκαν και πάλι σήμερα στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης από μια σειρά τέτοιων συναντήσεων, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ογδόντα δύο επιλεγμένοι Νοτιοκορεάτες, συνοδευόμενοι από 58 μέλη οικογενειών, είδαν 180 συγγενείς τους από το Βορρά στο θέρετρο Μάουντ Κουμγκάνγκ της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το Yonhap.

Μέλη οικογενειών που είχαν συναντηθεί αρχικά χθες, Πέμπτη, συναντήθηκαν και πάλι σήμερα στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους στο θέρετρο. Επρόκειτο να γευματίσουν μαζί στο ξενοδοχείο και να συναντηθούν αργότερα σε μια αίθουσα συνεδρίων. Οι τελευταίες επανενώσεις οικογενειών πραγματοποιούνται ενώ η ένταση ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη είναι υψηλή ενόψει των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα.

By