Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διακοπές στη Σκιάθο

Επιστρέφουμε στο καταπράσινο νησί των Σποράδων που ποτέ δεν αρκέστηκε στην εύκολη δημοσιότητα και το έντονο beach life.

Η Σκιάθος φροντίζει να ανανεώνεται συνεχώς και να υποδέχεται τους φανατικούς της με νέα στέκια, ξενοδοχεία στα καλύτερά τους και υποσχέσεις για ένα ακόμα ονειρεμένο καλοκαίρι.

Η καλύτερη διαμονή Aμφιθεατρικά χτισμένο σε μια όμορφη πευκόφυτη πλαγιά, το τεσσάρων αστέρων Atrium Hotel χαρίζει μοναδική θέα στη θάλασσα από όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του. Ξεχωρίζει για το μοναστηριακό του ύφος με έντονη την παρουσία της πέτρας και του ξύλου, σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.

Όλα τα δωμάτια είναι καλά εξοπλισμένα και διαθέτουν μπαλκόνι ή βεράντα με θέα στη θάλασσα. Μοναδική εμπειρία διαμονής η junior σουίτα δύο επιπέδων με ιδιωτική πισίνα αλλά και η ευρύχωρη μεζονέτα με απομονωμένη πισίνα. Στα συν των παροχών η πισίνα με ομπρέλες, ξαπλώστρες και πετσέτες, το pool bar, ταβέρνα αλλά και οι υπηρεσίες fitness και ευεξίας όπως σάουνα, γυμναστήριο και μασάζ.

Insider tip: Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο δίπλα στην πισίνα, εκτός από πλούσιο πρωινό και βραδινό μπουφέ καθημερινά, θα απολαύσετε και βραδινό μπάρμπεκιου μια φορά την εβδομάδα (Αγία Παρασκευή, Πλατανιάς, Σκιάθος, τηλ. 24270 49345, www.atriumhotel.gr, από €130 το δίκλινο με πρωινό).



New Entry Το μεζεδοπαντοπωλείο Έργον, που ξεκίνησε από τη Χαλκιδική το 2011 και τη Θεσσαλονίκη το 2012, άνοιξε τον Μάιο του 2013 και στη Σκιάθο (ταυτόχρονα με τη Μύκονο και τη Ρόδο). Στο πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη συνδυάζει deli με επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα αλλά και κλασικό ελληνικό μεζεδοπωλείο με μενού που επιμελείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Από το φετινό καλοκαιρινό μενού ξεχωρίζει το μελωμένο αρνίσιο κότσι με πουρέ μελιτζάνας, ταχίνι και καπνιστές πιπεριές (τηλ.: 2427 021441, www.ergonproducts.gr, από €14 το άτομο).

Life is a beach Από τον Ιούνιο του 2013 η διάσημη παραλία της Μπανάνας απέκτησε καινούριο beach bar, το Bananistas, που προσφέρει καφέ, φαγητό (μεζεδάκια, σαλάτες και ψητά) και ποτό στον τεράστιο χώρο του. Το πάρτι με δυνατή μουσική ξεκινά κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (Παραλία Μπανάνα, www.bananistas.gr).



Hot spot Δεν θα χρειαστεί να ρωτήσετε. Απλά ακολουθήστε τη μουσική στο παλιό λιμάνι και θα βρεθείτε στο απόλυτο spot διασκέδασης του νησιού, τις “μαξιλάρες”. Πιάστε έναν από τους καναπέδες ή τις πολύχρωμες, αναπαυτικές μαξιλάρες που στρώνει στα σκαλάκια το Slip Inn και το Casablanca για καφέ από νωρίς και εκπληκτικά κοκτέιλ με ρούμι το βράδυ.


Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα Οι μυημένοι γνωρίζουν ότι η παραλία της Αγίας Ελένης με τα ήρεμα κρυστάλλινα νερά και τη λεπτή άμμο άμμο, χαρίζει το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού με φόντο τα γραφικά βουνά του Πηλίου. Είναι οργανωμένη και βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Σκιάθου απέναντι από το Πήλιο, όπου ο ήλιος λάμπει μέχρι πολύ αργά το απόγευμα. Κοντά βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Ελένης, που χάρισε το όνομά του στην παραλία.



Bio Από το καλοκαίρι του 2013 ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, το Carnayo, απέκτησε βιολογικό μποστάνι από όπου προμηθεύονται εξολοκλήρου πλέον τις πρώτες ύλες. Στα ηνία της κουζίνα βρίσκεται από φέτος ο σεφ Γιώργος Ηλιού, που το χειμώνα μάς μαγειρεύει στο αθηναϊκό εστιατόριο του, το Polly Maggoo στο Μεταξουργείο (Νέα Παραλία, τηλ.: 24270 22868, www.carnayo.gr, από €20 το άτομο).


Must see Καμία επίσκεψη στη Σκιάθο δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν δείτε το σπίτι όπου μεγάλωσε και πέθανε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στην πάροδο της οδού Παπαδιαμάντη. Το δίπατο και λιτό νησιώτικο σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο που εκθέτει ενθυμήματα του συγγραφέα, όπως αντικείμενα και χειρόγραφα (mouseiopapadiamanti.blogspot.gr).

  

Κατάνυξη Ανάψτε ένα κερί στην Παναγία την Εικονίστρια (Κουνίστρα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι).  Είναι η πολιούχος της Σκιάθου και θεωρείται ο ιερότερος τόπος του νησιού αφού εδώ λέγεται ότι βρέθηκε τον 17ο αιώνα η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας, η οποία φυλάσσεται πλέον στο ναό των Τριών Ιεραρχών.

Insider’s tip Στη Μονή Ευαγγελίστριας, θα προμηθευτείτε το περίφημο αλυπιακό οίνο, που παρασκευάζουν οι μοναχοί και για το οποίο ο Παπαδιαμάντη έγραφε πως είναι κατάλληλος ν” ανακουφίζει “τας λύπας, τους καημούς και τα βάσανα του κόσμου τούτου. Εδώ θα δείτε το Λαογραφικό και το Ιστορικό Μουσείο Σκιάθου αλλά και το Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων με εκθέματα από όλο τον κόσμο.

Στη μονή επίσης, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε το 1807 η πρώτη ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By