Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διακόπτει τη λειτουργία του στην Ελλάδα το γνωστό site ηλεκτρονικών δημοπρασιών ricardo.gr

Από τα μεγαλύτερα site αγοραπωλησιών και δημοπρασιών στην Ελλάδα με πάνω από 450.000 εγγεγραμένα μέλη.

1Τη διακοπή της λειτουργίας του από την 5η Μαϊου ανακοίνωσε ο όμιλος Naspers, με την επίσημη εκδοχή να αναφέρει ότι η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του. «Ο όμιλος Naspers, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Ricardo Internet Hellas και διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο από websites ηλεκτρονικού εμπορίου ανά την υφήλιο, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μερικών από τις δραστηριότητες του. Στόχος της στρατηγικής αυτής είναι να διευρυνθεί περαιτέρω το OLX, η υφιστάμενη online υπηρεσία με μικρές αγγελίες, και να εστιάσει τις δραστηριότητες του σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Ως αποτέλεσμα της νέας αυτής στρατηγικής, αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του site δημοπρασιών ricardo.gr, με ισχύ από την 5η Μαΐου 2014. Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών θα είναι στη διάθεσή των χρηστών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2014 για διευθέτηση οποιωνδήποτε εκκρεμοτήτων ή για ερωτήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ricardo Internet Ελλάς ΜΕΠΕ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 και αποτελεί μέλος του Ομίλου MIH Internet Europe που ανήκει στο Naspers Media Group. Η ιστοσελίδα αγοραπωλησιών του ομίλου, είναι από τις πιο εξειδικευμένες στην Ευρώπη και λειτουργεί με επιτυχία από το 1999 σε 14 χώρες. Στην Ελβετία, όπου και ξεκίνησε, η πλατφόρμα του ricardo.ch είναι ανάμεσα στα 10 πρώτα sites της χώρας. Τα μέλη του ricardo.gr, ιδιώτες και επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να πουλήσουν προϊόντα καινούργια ή μεταχειρισμένα, μέσα από 26 διαφορετικές κατηγορίες, είτε μέσω δημοπρασιών, είτε μέσω προσφορών με σταθερή τιμή.
Το ricardo.gr αποτελεί μέλος του Ομίλου MIH Internet Europe, ο οποίος ανήκει στη Naspers Media Group. Η Naspers είναι ένα πολυεθνικό media group το οποίο συστάθηκε το 1915 και εισήχθη στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ (JSE) το Σεπτέμβριο του 1994.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο όμιλος εξελίχθηκε από παραδοσιακή επιχείρηση έντυπων media, σε μία ευρύτερα διαδεδομένη εταιρία ηλεκτρονικών μέσων με παρουσία σε πολλές χώρες.

Οι κύριες δραστηριότητες του ομίλου αφορούν διαδικτυακές πλατφόρμες (με επίκεντρο το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις κοινότητες, την επικοινωνία και τα παιχνίδια), συνδρομητική τηλεόραση και έντυπων μέσων (συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης, διανομής και εκτύπωσης περιοδικών, εφημερίδων και βιβλίων). Η πλειονότητα των επιχειρήσεων της Naspers κατέχει κυρίαρχη θέση στις αντίστοιχες αγορές.

Οι σημαντικότερες δραστηριότητες του ομίλου εντοπίζονται σε ανερχόμενες αγορές. Αυτές περιλαμβάνουν τη Νότια Αφρική και το υπόλοιπο της υποσαχάριας Αφρικής, την Κίνα, τη Λατινική Αμερική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ινδία.

By