Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Διακόπτει τις πτήσεις της η Dobroliot λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας Aeroflot

voyages-vol-aerien-low-cost-russe-dobroliot-default

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους Dobroliot, θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας, Aeroflot, ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει τις πτήσεις της λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Στην ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία τονίζει ότι διακόπτει προσωρινά τα δρομολόγιά τις από τις 4 Αυγούστου «λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πολλοί Ευρωπαίοι συμβαλλόμενοι αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» απέναντι στην Dobroliot, ακυρώνοντας συμβόλαια για την τεχνική υποστήριξη ή την ασφάλιση των αεροσκαφών της, διευκρινίζει η εταιρεία.

«Λόγω αυτών των άνευ προηγουμένου πιέσεων (…) η Dobroliot υποχρεώνεται να διακόψει τις πτήσεις της και την έκδοση εισιτηρίων».

Η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση τον Ιούνιο, συνδέοντας τη Μόσχα με τη Σιμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο στη Ρωσία. Το φιλόδοξο σχέδιό της ήταν να προσφέρει εισιτήρια χαμηλότερου κόστους, έως και 40%, και να μεταφέρει 200.000 επιβάτες μέχρι το τέλος του χρόνου.

By