Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά στο ΥΠΕΘΑ

Ζητούν αντικείμενο εργασίας καθώς έληξε το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας στο οποίο είχα υπαχθεί

diamartyriaΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να ξαναποκτήσουν αντικείμενο εργασίας, καθώς για 18 μήνες είχαν υπαχθεί στο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, η διάρκεια του οποίου έληξε την 1η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα.

Στο τέλος του μήνα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δώσει στους περίπου 1.000 εργαζόμενους επίδομα 2.000 ευρώ, αλλά όπως σημειώνουν δεν επαιτούν, αλλά ζητούν μόνιμη δουλειά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το θέμα απασχόλησε την Πέμπτη τη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «συντελείται ένα έγκλημα». Όπως είπε πρέπει να εξεταστεί πλήρως η τελευταία σύμβαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλος ως προς τη σκοπιμότητά της. «Δεν είναι μόνο ο Α. Τσοχατζόπουλος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει στον ανακριτή όσα στοιχεία διαθέτει και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όσων εμπλέκονται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By