Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Σγουρός, Δούρου και Κουμουτσάκος

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε το debate των υποψηφίων περιφερειαρχών της Αττικής

debate_mega752

Ανέβηκαν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης στο debate του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, μεταξύ τριών εκ των υποψηφίων περιφερειαρχών της Αττικής.

Ο νυν περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός απέρριψε τις κατηγορίες, που του αποδίδουν οι άλλοι υποψήφιοι για έλλειψη έργου και τόνισε:

«Λένε ψέμματα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει απορρόφηση στο ΠΕΠ Αττικής, 77,16%. Λένε ψέμματα για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού ότι είναι ρέμα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος επίσημα λέει ότι δεν είναι ρέμα. Λένε ψέμματα ότι υπέγραψα συμφωνία με τον κ. Φούχτελ».

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου, είπε πως ο νυν περιφερειάρχης άλλαξε τα λεγόμενά του σχετικά με το πλεόνασμα της Περιφέρειας και πρόσθεσε:

«Μετά άκουσα τον απερχόμενο περιφερειάρχη να λέει πως αυτά τα χρήματα έχουν πάει σε κάποιους κωδικούς και θα γίνουν έργα. Είναι μια λογική με πλεόνασμα βουλιάζει η πατρίδα, με πλεόνασμα η Περιφέρεια. Στο Γραμματικό έχουμε τις επιθεωρητές περιβάλλοντος να ανησυχούν, να επισκέπτονται κι αν κάποιος είπε ψέμματα ήταν τις προάλλες ο απερχόμενος περιφερειάρχης που είπε ότι ήταν θέμα του κ. Χουντή. Εδώ μιλάμε για Διεύθυνση του ελληνικού Δημοσίου».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε πως παρά τη δέσμευση του κ. Σγουρού ότι δεν θα ήταν υποψήφιος εάν δεν έλυνε κάποια προβλήματα, εκείνος έχει θέσει και πάλι υποψηφιότητα, είπε:

«Θα μπορούσα να χειροκροτήσω την ύπαρξη πλεονάσματος εάν σήμερα δεν πνιγόταν η Αττική όταν βρέχει, αν δεν πνιγόταν από τα σκουπίδια, αν δεν πνιγόταν από την έλλειψη αποχετευτικού».

Απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με το που θα χρησιμοποιηθεί το πλεόνασμα που έχει η Περιφέρεια ο κ. Σγουρός απαρίθμησε μια σειρά από έργα που έχουν προγραμματιστεί, ωστόσο η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, απάντησε πως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, έχει αφήσει για ορισμένα από αυτά τα έργα ανοιχτό το ενδεχόμενο της απένταξης και τόνισε: «Η λογική που κατέστρεψε την πατρίδα: Δεν έκανα αλλά έταξα ως εδώ».

Διαχείριση απορριμμάτων

Αναφερόμενη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων η κ. Δούρου, είπε πως προτεραιότητά της θα είναι μεταξύ άλλων η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση, ενώ ο Γ. Σγουρός υπογράμμισε πως για να υπάρξει αλλαγή σχεδιασμού χρειάζονται στην καλύτερη περίπτωση τρία χρόνια και αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορεί να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών. Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε για το ίδιο θέμα πως χρειάζεται αναθεώρησή του υπάρχοντος σχεδιασμού και να ληφθούν υπόψιν οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και οι νέες τεχνολογίες

By