Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μια διαφορετική απόδραση στη Σχοινούσα

Η Σχοινούσα είναι ένας μικρός χαμένος παράδεισος στις Ανατολικές Κυκλάδες.

schinoussaΗ Σχοινούσα είναι ένας μικρός χαμένος παράδεισος στις Ανατολικές Κυκλάδες, ιδανικός προορισμός για αυτούς που αποζητούν κάτι διαφορετικό.

Το νησί κατοικείται από την αρχαιότητα και σύμφωνα με την παράδοση υπάρχουν δύο εκδοχές για την  προέλευση της ονομασίας του. Η μία είναι ότι το όνομά του προήλθε από το θαμνώδες φυτό σχίνο που ευδοκιμεί σε όλο το νησί και η δεύτερη εκδοχή ότι πήρε το όνομά του από τον Ενετό άρχοντα Σχινόζα.

Η Σχοινούσα είχε υποστεί, στο παρελθόν πολλές καταστροφές από τις επιδρομές των κουρσάρων γι’αυτό οι κάτοικοι για να προστατευτούν από τους πειρατές έχτισαν τη Χώρα σε ύψωμα για να επιβλέπουν ανά πάσα στιγμή τη θάλασσα. Οι πειρατικές ιστορίες που διηγούνται οι ντόπιοι είναι τόσο ζωντανές που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή.

Οι κάτοικοι του νησιού  ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, την κτηνοτροφία την αλιεία αλλά και τον τουρισμό.  Τα τελευταία χρόνια στο νησί καταφθάνουν ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη και παρθένες ομορφιές για να περάσουν τις διακοπές τους. Αν και μικρό νησί, οι τουριστικές υποδομές της Σχοινούσας είναι άριστες ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των επισκεπτών του νησιού.

Όποιος επισκεφτεί τη Σχοινούσα θα φύγει απόλυτα γαληνεμένος. Γίνεται και εσείς μέλος της παρέας των εραστών της φύσης, έστω και για λίγο, και θα ζήσετε μοναδικές παραδεισένιες στιγμές διακοπών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By