Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαφωνίες Μέρκελ – Πούτιν για την ουκρανική κρίση

«Εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ως προς την έναρξη της εσωτερικής ουκρανικής σύγκρουσης»

merkel-putin

Η Άγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθούν να έχουν «σοβαρές διαφωνίες» για την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, που έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών το βράδυ της Πέμπτης στο Μιλάνο.

«Εξακουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ως προς την έναρξη της εσωτερικής ουκρανικής σύγκρουσης, καθώς για τα βαθιά αίτια της σημερινής κατάστασης», είπε στα ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Πούτιν είχε συνομιλία με τη Μέρκελ στο περιθώριο της ευρω-ασιατικής συνόδου κορυφής Ε.Ε. – Ασίας.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και ενδελεχούς συνομιλίας Πούτιν και Μέρκελ επιβεβαίωσαν κατά λεπτομερή τρόπο την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες επέτρεψαν την εφαρμογή της (συχνά παραβιαζόμενης) εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά από το τέλος Αυγούστου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, παρουσία πολλών ευρωπαίων ηγετών, όπως η Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κ.ά..

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε χθες συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο. Και οι δύο εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολλά σημεία της συμφωνίας, που είχαν γίνει αποδεκτά από τις δύο πλευρές στο Μινσκ δεν έχουν εφαρμοσθεί ώστε να υπάρξει πλήρης εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

By