Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαφωνούν με Βενιζέλο και Λοβέρδο

 Ποια είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν με τη γραμμή Μητσοτάκη στο θέμα της διαθεσιμότητας που  συζητούν Σαμαράς και Βενιζέλος στο Μαξίμου

venizelos-maximou

Μπορεί ο Α. Λοβέρδος να μιλά για κεντρική γραμμή του ΠΑΣΟΚ  και συμφωνία με τον Ευ. Βενιζέλο στο αίτημα επαναπροσδιορισμού των όσων έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με την τρόικα για τη διαθεσιμότητα και τις αποχωρήσεις στο δημόσιο, στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν διαφορετικές φωνές και βουλευτές που εκτιμούν ότι στο θέμα της διαθεσιμοτητας των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ δίκιο εχει ο υπουργος Διοικητικής Μεταρρυθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.

Πληροφορίες που αποδίδονται στον ιδιο τον κ. Μητσοτάκη και δημοσιεύονται στην εφημερίδα Real αναφέρουν ότι η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Τ. Ρήγας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινιδης, ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος  ειναι ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι το αίτημα για επαναπροσδιορισμό της πολιτικής της διαθεσιμότητας στέλνει λάθος μήνυμα και ανακόπτει την μεταρρυθμιστική ρότα της κυβερνησης και μάλιστα μετά από τον ανασχηματισμό.

Το ζήτημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει κεντρικά να παρέμβει ώστε να αλλάξουν και να βελτιωθούν κατά το δυνατόν μνημονιακές πολιτικές ανάμεσα στις οποίες είναι – πλην του θέματος της διαθεσιμότητας και των αποχωρήσεων στο δημόσιο – και η φορολογία.