Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης

«Ουδέποτε μου έδωσε εντολή να ελέγξω τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ»

papakwnstantinou622

Διέψευσε κατηγορηματικά τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Γιάννης Καπελέρης στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς κ. Χρ. Παπακώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του vima.gr στην απολογία του είπε ότι ουδέποτε του έδωσε ο πρώην υπουργός εντολή να ελέγξει τους δικαιούχους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. «Μου ζήτησε μόνο, είπε το φορολογικό προφίλ 10 προσώπων και όχι να κάνω οποιονδήποτε έλεγχο. Αυτό και έκανα…» είπε.

Ο κ. Καπελέρης κατηγορούμενος για την υπόθεση της διαχείρισης της λίστας κινήθηκε στη απολογία του στη γραμμή των εξηγήσεων που έδωσε και στη Βουλή, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στον πρώην υπουργό, στον οποίον απέδωσε επί της ουσίας τη διαχείριση ελέγχου των φοροφυγάδων της λίστας.

Να θυμίσουμε ότι αύριο απολογείται στον ανακριτή ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης.

Οι δυο άνδρες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει έναν κατάλογο 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει έλεγχο.

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο κ. Καπελέρης είχε καταθέσει ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, δηλαδή ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.

Τελικά ο κ. Καπελέρης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους μετά την απολογία του.

By