Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαψεύδει η ΕΤΕ σενάρια πώλησης της Finansbank στο Κατάρ

Σχετικά με πρόταση εξαγοράς της θυγατρικής της έναντι 5,8 δισ. ευρώ

EthnikiΣε διάψευση δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο η Εθνική Τράπεζα δέχτηκε από πρόταση από το Κατάρ για εξαγορά της Finansbank έναντι 5,8 δισ. ευρώ, προέβη η ΕΤΕ.

Όπως αναφέρει η τράπεζα η ETE ούτε δέχτηκε πρόταση στην τιμή των 5,8 δισ. ευρώ για την Finansbank , ούτε δέχτηκε οποιαδήποτε πρόταση από το Κατάρ.

«Με την ευκαιρία, η Εθνική Τράπεζα επαναλαμβάνει, για τρίτη φορά, ότι όπως έχουν υποχρέωση όλες οι συστημικές τράπεζες, επεξεργάζεται και θα υποβάλλει στον προβλεπόμενο χρόνο, στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, το επιχειρησιακό της πρόγραμμα-σχέδιο αναδιάρθρωσης και μόλις καταλήξει στο περιεχόμενο αυτού, θα προβεί στις απαιτούμενες εκ του Νόμου ανακοινώσεις.

Το σχέδιο αυτό είναι υπό διαμόρφωση. Κατά συνέπεια και κατά πάγια αρχή, η Εθνική Τράπεζα δεν επιθυμεί να σχολιάζει δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σχεδιασμούς και δεν προέρχονται από ανακοινώσεις της Τράπεζας, είτε αυτά αναφέρονται π.χ. σε πώληση του 20% της Finansbank είτε του 67% ή του 94,5% είτε του 40%, ποσοστά που έχουν κατά καιρούς «αναφερθεί» σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», σημειώνει η ανακοίνωσή της ΕΤΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By