Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί αναβολής συνεδρίασης του ΔΝΤ

To υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες, Παρασκευή, από τη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 -2018

imf621_210114

 

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθυστέρηση της  δόσης των 3,6 δισ. ευρώ  προς την Ελλάδα. «Οι πληροφορίες που επικαλούνται είναι αναληθείς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. » Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει πριν από το τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 5ης Μαΐου. Ως γνωστόν, το ανακοινωθέν έθετε τη συνεδρίαση αυτή στις αρχές Ιουνίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά, και συγκεκριμένα 2 δισ. ευρώ για το 2015 και 3 δισ. ευρώ για το 2016 το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες, Παρασκευή, από τη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 -2018.

«Το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στην ενδιάμεση περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με το πρόγραμμα, υπερκαλύπτεται από την καλύτερη επίδοση του 2014, από τις θετικές επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες που έχουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς από τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία που προβλέπονται από την έξοδο στις αγορές τραπεζών και επιχειρήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

By