Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί προστίμου σε φορολογούμενους χωρίς e-mail

Δεν ισχύουν οι σχετικές αναφορές για τις οποίες έκαναν λόγο δημοσιεύματα, τονίζει η κυβέρνηση

foroiforoi

Οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση/ e-mail, ούτε απειλούνται με πρόστιμα αν δεν διαθέτουν προκειμένου δήθεν να τους κοινοποιούνται ηλεκτρονικά κατασχετήρια, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

“Μάλιστα, και με δεδομένη πλέον την ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων, αλλά και γενικότερα των συναλλαγών μεταξύ εφοριών και φορολογουμένων, (κάτι που φάνταζε αδιανόητο πριν λίγο καιρό, όταν οι πολίτες ταλαιπωρούταν σε ουρές ταχυδρομείων και εφοριών) όλοι οι φορολογούμενοι έχουν, ήδη, πρόσβαση και ηλεκτρονική διεύθυνση στο TAXISnet. Αυτό μας καθιστά ως μία από της πιο σύγχρονες φορολογικές διοικήσεις στο συγκεκριμένο τομέα, με 97% όλων των δηλώσεων να γίνονται ηλεκτρονικά το 2013” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντως με το ΥΠΟΙΚ, η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας, μέσα σε αυτά και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι μια συνεχής υποχρέωση των φορολογουμένων, ενώ πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά χωρίς ταλαιπωρία, είτε από τους ίδιους του φορολογουμένους είτε από τους λογιστές τους.

“Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να προχωρά με ενέργειες που απλοποιούν τις διαδικασίες, μειώνουν την γραφειοκρατία και κάνουν την επικοινωνία με τους πολίτες αμεσότερη. Εξάλλου, κάθε τέτοια πρωτοβουλία του στέφθηκε από επιτυχία και αγκαλιάστηκε από αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη σημασία: τους φορολογούμενους πολίτες” καταλήγει η ανακοίνωση.

By