Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαψεύδονται τα περί κατάρρευσης του taxinet

Έχει υποβληθεί μόλις το 30% των φορολογικών δηλώσεων

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

«Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει «ούτε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Ωστόσο όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και επιβεβαιώνεται σήμερα και από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ έως σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 30% των φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή περίπου 1.800.000 σε σύνολο περίπου 6.000.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με την ΓΓΠΣ «Οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75 χιλιάδων Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.00 τα Σαββατοκύριακα,  περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως».

Τέλος, όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ, «Η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται μέχρι αύριο, παρά το ότι μέχρι και προχθές  συνέχιζαν να φτάνουν από τις τράπεζες αρχεία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις στοιχείων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ο προκαθορισμένος μορφότυπος με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στις μεταφορτώσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By