Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαψεύδουν τα αδιάψευστα ομοσπονδιακός και παίκτης μέσω… Ομοσπονδίας!

Τώρα, τι να πιστέψουμε; Την εικόνα –από το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και που, βλέποντάς το, σε πιάνει πανικός, για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί ένας προπονητής σε αθλητή του –και μάλιστα, σε τρυφερή ηλικία- ή, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους…

thumbnail (1)«Επεισόδιο στον ελληνικό πάγκο με πρωταγωνιστή τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων Ηλία Παπαθεοδώρου σημειώθηκε 22’’ πριν την λήξη της δεύτερης παράτασης του αγώνα για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, με αντίπαλο την Ισπανία. Μετά από ανόητο φάουλ του Βασίλη Μουράτου σε προσπάθεια του Φραντσίσκο Αλόνσο για τρεις πόντους και ενώ το σκορ ήταν 87-82 υπέρ της Εθνικής Εφήβων, ο Παπαθεοδώρου έχασε την ψυχραιμία του και γύρισε προς την μεριά του πάγκου όπου πέταξε την διαπίστευση του και στον εκνευρισμό του φαίνεται να χτυπάει στο μπράτσο τον Αντώνη Κόνιαρη».

Αυτή ήταν η «είδηση» που… κυκλοφόρησε λίγη ώρα μετά τη νίκη της Εθνικής αλλά και τις δηλώσεις –δικαίως- υπερηφάνειας του ομοσπονδιακού για την προσπάθεια των αθλητών.
Διευκρίνιση πρώτη: φυσικά, δεν υπάρχει «κτύπημα στο μπράτσο» του προπονητή πάνω στον νεαρό αθλητή, αλλά… κεραυνός (με τον μικρό να τραβιέται φοβισμένος).
Διευκρίνιση δεύτερη: η διαπίστευση φεύγει σαν… βολίδα προς τη μεριά του παίκτη που ξαφνιάζεται, όπως και όλοι στον ελληνικό πάγκο.

Συμπλήρωμα της «είδησης»: «Οι προπονητές ειδικά σε αυτές τις ηλικίες είναι πάνω από όλα παιδαγωγοί και γι’ αυτό πρέπει να συγκρατούν τα νεύρα τους… Η συμπεριφορά τους είναι παράδειγμα για τους νεαρούς αθλητές. Ο Μουράτος μετά το τέλος του ματς και την νίκη της Εθνικής Εφήβων έβαλε τα κλάματα και οι συμπαίκτες του έτρεξαν να τον παρηγορήσουν».

Απαντήσεις μέσω… Ομοσπονδίας!

Αργότερα, κι αφού το θέμα πέρασε –προφανώς- από… ψιλό κόσκινο, ήρθαν οι… απαντήσεις μέσω ΕΟΚ:
Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Με αφορμή video που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και με δείχνουν δήθεν να χτυπάω αθλητή της Εθνικής Εφήβων, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε θα χτυπούσα αθλητή και ειδικά ένα παιδί 18 ετών. Το χέρι μου έκανε κίνηση στον αέρα από τον εκνευρισμό μου και δεν τον χαστούκισα ποτέ όπως μπορεί κάποιον να ξεγελά η θέση της κάμερας. Μάρτυράς μου είναι ο αθλητής».
Κόνιαρης (ηλικίας 17 παρακαλώ –ότι του πουν του παιδιού…): «Σχετικά με το δήθεν περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον μου, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ο προπονητής μου δεν με χτύπησε ΠΟΤΕ. Είναι φανερό ότι η εικόνα ξεγελά. Μου έκανε πολύ έντονες παρατηρήσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν με χτύπησε. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Περιμένουμε από τους Έλληνες να μας στηρίξουν κι όχι μετά από μία πολύ σημαντική νίκη να συζητάμε για πράγματα που δεν έχουν συμβεί».

koniarisΜα, τι έχει συμβεί αγόρι μου, δεν είναι πρόβλημα. Θέμα είναι η συμπεριφορά του ανθρώπου που, μπορεί στα νεύρα του πάνω να… ξέφυγε, άντε να το δεχτούμε. Μην βγάζετε όλους μας τρελούς όμως! Και συ μικρέ, μην παρασύρεσαι από τις… μασονικού είδους μπασκετικές απόψεις.
Εντάξει, συνέβη κάτι (σοβαρό, πολύ…) και η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυς. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε για το αντίθετο.
Αλήθεια, οι γονείς του παιδιού δεν έχουν άποψη;

Β.Μελέκογλου

By