Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαύγεια μόνο…. αυτοβούλως;

Αντιδράσεις προκάλεσε ρύθμιση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θεωρήθηκε κατάργηση της Διαύγειας από την πίσω πόρτα. Διαψεύδει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

diavgia

Αντιδράσεις προκάλεσε ρύθμιση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θεωρήθηκε κατάργηση της Διαύγειας από την πίσω πόρτα, κάτι που διαψεύδει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με τη ρύθμιση τροποποιείται το άρθρο 4 της παραγράφου 2 του Ν.3861/2010, γνωστότερου ως «νόμου Ραγκούση»,που ορίζει ότι οι διοικητικές πράξεις «δεν εκτελούνται, εάν δεν έχει προηγηθεί η ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο» με άλλη διατύπωση, η οποία προβλέπει ότι οι αποφάσεις του κράτους «ισχύουν από την ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε ειδικές διατάξεις ή στις ίδιες τις πράξεις».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ερμηνεύθηκε ότι δίνει τη δυνατότητα στους φορείς να επιλέγουν οι ίδιοι εάν θα αναρτήσουν στη Διαύγεια τις αποφάσεις τους ή όχι.

Την ερμηνεία αυτή διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προαναγγέλοντας ότι εντός της ημέρας θα δοθούν διευκρινίσεις.

Δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις στη Διαύγεια εδώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By