Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διεθνές Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στην Αθήνα

Νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στο Βόλο -Διήμερο φεστιβάλ ΚΕΕΡΦΑ

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Διεθνές Αντιφασιστικό Φεστιβάλ διοργανώνει στην Αθήνα το Σάββατο και την Κυριακή η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στο Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ, (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), με ομιλήτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις 3 το μεσημέρι το Σάββατο θα  υπάρξει συζήτηση με θέμα: «Πώς παλεύουµε ενάντια στο φασισµό;», και στις 5.30 µ.µ. συζήτηση με θέμα: «Να σταµατήσουµε τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης».

Το βράδυ θα δοθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με τους: Βασίλη Λέκκα, Encardia, Nαταλία Ρασούλη, Νατάσα Παπαδοπούλου, Soundescape, Περικλή Λορίδα και εραστές του ονείρου, EΣΕΛΟΝ, Έρωτες Πολεµιστές, Άγριες Φράουλες, Χνάρια, LyricalPunishment ενώ στο χώρο υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Την Κυριακή το πρωί έχει συζήτηση με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό κα στις 3 το μεσημέρι εκδήλωση τιμής στον Παύλο Φύσσα στο σημείο της δολοφονίας (Τσαλδάρη), στην Αμφιάλη.

Το Σάββατο επίσης προγραμματίζονται αντιφασιστικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και το Βόλο.

Στις 12 το μεσημέρι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Θησείο ενώ σε πορεία στο Βόλο καλεί το απόγευμα το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, πολιτική συλλογικότητα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο Βόλο το ραντεβού δίνεται στις 18:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Στην Άρτα από Παρασκευή έως την Κυριακή πραγματοποιείται στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By