Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διεθνές Γραφείο Εργασίας: Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στις ομαδικές απολύσεις

Καθώς και στον συνδικαλιστικό νόμο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας

vroutshs

Δεν τίθεται θέμα αλλαγών σε ό, τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά και στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού νόμου που ισχύει για την κήρυξη απεργίας, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και παρουσία του Έλληνα υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, για τον οποίο κατά την πρωινή του τοποθέτηση ο υπουργός Εργασίας είχε επισημάνει την ανάγκη βελτιώσεων προκαλώντας αντιδράσεις, συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας.

Επαρκές θεωρήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το πλαίσιο για την κήρυξη ανταπεργίας (Λοκ άουτ) εκ μέρους του εργοδότη, καθώς κρίθηκε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματα εργοδοτών και εργαζομένων.

Ακόμη εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες και θέματα χρηματοδότησης των συνδικάτων, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις μετά από μελέτη και διάλογο.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία αναμένεται να γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

By