Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διεθνής Αμνηστία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00

αστ

Tο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, στο πλαίσιου του εορτασμού, σήμερα, της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνει  στις 17:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας έξω από τη ΓΑΔΑ.

Το φλέγον ζήτημα της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει την κακομεταχείριση διαδηλωτών και προσαχθέντων/συλληφθέντων/κρατουμένων, αλλά και τις κακοποιήσεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστών είναι ο λόγος που συγκαλείται η διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ.

«Εδώ στην Ελλάδα, πέρα από την περιστολή, ατομικών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων που βιώνουμε, οι κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας παραμένουν μόνιμο και οδυνηρό φαινόμενο. Ανάμεσα στ΄ άλλα περιλαμβάνουν βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης κατά τη διάρκεια της σύλληψης ή της κράτησης, κακή χρήση πυροβόλων όπλων, υπερβολική χρήση βίας, εξύβριση, προπηλακισμούς και άλλες παραβιάσεις κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων, αλλά και κακοποιήσεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By