Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Διερευνώνται οι καταγγελίες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στον Πειραιά

Σε καταγγελίες  προέβησαν στον Πειραιά οι συνδυασμοί του Β.Μιχαλολιάκου και του Θ. Δρίτσα

mixaloliakos650_310314
Eντολή για τη  διεξαγωγή έρευνας δόθηκε από την εισαγγελία Πειραιά στην αστυνομική διεύθυνση της περιοχής προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των  υποψηφίων δημάρχων Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Μιχαλολιάκος  κατήγγειλε χθες Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά  παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μώραλη.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας είχαν στηθεί από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, τα οποία διένειμαν στους προσερχόμενους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφοφόρους.
dritsas
Στην περιοχή του Νέου Φαλήρου -και ειδικότερα έξω από τα υπ” αριθμ. 5602 – 5616 εκλογικά τμήματα- του καταγγέλθηκε ότι «άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο – άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα, η οποία ανέγραφε επί λέξη «Ούτε μία ψήφος στους εχθρούς του Θρύλου, ούτε μία ψήφος, στον αντιολυμπιακό δήμαρχο».Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, πέραν του ότι παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία, είναι ψευδής και μειωτική για τον ίδιο αφού περιλαμβάνει αναληθείς ισχυρισμούς, παρουσιάζοντάς τον ως «αντιολυμπιακό και εχθρό του θρύλου».
Σε καταγγελίες όμως προέβη και ο συνδυασμός του Θ. Δρίτσα καθώς όπως ανέφεραν μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες περιφέρονταν σε εκλογικά τμήματα, φωτογράφιζαν και απειλούσαν υποψηφίους του συνδυασμού.
By