Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Διευκρινήσεις Δραγασάκη μετά από την ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε γράψει για τις θέσεις μας από παλιά» τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης

syriza

Σε «πυροσβεστικές» δηλώσεις προέβη την Παρασκευή ο Γιάννης Δραγασάκης, μετά από τις αντιδράσεις που προήλθαν από την «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των όσων δήλωσε ο εκ των επικεφαλής οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Γερμανούς βουλευτές.

Ειδικότερα,  ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της «Πλατφόρμας», διαβεβαίωσε σήμερα από τον Real fm ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως στροφή».

Την Παρασκευή ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε για τις δηλώσεις του: «Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που είχαμε στη Βουλή με τους Γερμανούς βουλευτές, μίλησα θετικά. Τι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν είμαστε αυτό που σας λένε, γιατί λένε διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε μια υπεύθυνη δύναμη, όχι υπεύθυνη συστημική δύναμη, όπως έγραψαν κάποιοι συνάδελφοί σας σε μια εφημερίδα, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη που αυτά που λέει τα εννοεί».

«Σχετικά με τη αναφορά μου στην κρίση, ότι η κρίση είναι και «δική μας», εννοούσα φυσικά ότι είναι κρίση του ελληνικού καπιταλισμού κατά πρώτο λόγο και δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός. Αν έκανα διάλεξη θα πρόσθετα και τα άλλα που έχω γράψει άπειρες φορές, ότι είναι μέρος της ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης και έκφραση της παγκόσμιας κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Εδώ μιλούσαμε για έναν δίλεπτο χαιρετισμό, όπου ήθελα να πω αυτό που εκείνη τη στιγμή θεώρησα αναγκαίο να ακουστεί από τους Γερμανούς βουλευτές, που ήταν όλων των πολιτικών αποχρώσεων» πρόσθεσε.

«Έχουμε κουραστεί να λέμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα τρίγωνο της αμαρτίας, που είναι οι τράπεζες, το πολιτικό σύστημα, τα επιχειρηματικά συμφέροντα της διαπλοκής, και αυτός είναι ο πυρήνας της κρίσης. Το να φτάσει κανείς να αποδώσει στον Δραγασάκη π.χ. την άποψη ότι, λέγοντας πως η κρίση είναι και δική μας, εννοούσε ότι ο ελληνικός λαός φταίει για την κρίση, το θεωρώ επιστημονική φαντασία ή μάλλον κακή πρόθεση και σκόπιμη διαστρέβλωση των απόψεών μου» συμπλήρωσε.

«Κατ” αρχήν από τη διατύπωσή μου έλειπε ένα «και», «και δική μας». Φυσικά με τη φράση «δική μας» δεν εννοούσα του ελληνικού λαού, των θυμάτων της κρίσης, αλλά του συστήματος που έχουμε στην Ελλάδα. Πρέπει να σας θυμίσω ότι τα έχουμε γράψει αυτά από παλιά» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

By