Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διεύθυνση Εμπορικής Ιδιοκτησίας στο υπουργείο Ανάπτυξης

Και γ.γ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

uporuegio agrotikis anaptuxis kai trofimwn

Την συνέχιση της λειτουργίας της γ.γ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την δημιουργία της νέας διεύθυνσης Εμπορικής Ιδιοκτησίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπουν δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την διάθεση ανοιχτών εγγράφων στη Δημόσια Διοίκηση.

Το κόστος της συνέχισης της λειτουργίας της γ.γ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι 300.000 ευρώ, λόγω της συνέχισης καταβολής αποδοχών στον γενικό γραμματέα και στο προσωπικό που τον υποστηρίζει (ειδικός σύμβουλος, ειδικός συνεργάτης, 5 μετακλητοί υπάλληλοι, 3 αποσπασμένοι).

Με την τροπολογία συνεχίζεται και μετά τις 28 Οκτωβρίου 2014, οπότε και ξεκινά να ισχύει το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, η λειτουργία της λειτουργίας της γενικής γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Η γενική γραμματεία μετονομάζεται σε Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και υπάγονται σε αυτήν η γενική διεύθυνση Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης και οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, Εφαρμογής Δράσεων Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας.

Με την δεύτερη τροπολογία συστήνεται στη γενική Διεύθυνση Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης μία ακόμη Διεύθυνση, η Διεύθυνση Εμπορικής Ιδιοκτησίας, η οποία θα αποτελείται από δύο τμήματα. Το ετήσιο κόστος είναι 11.400 λόγω απονομής επιδόματος θέσης ευθύνης.

By