Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δικαιολογημένα είναι εκνευρισμένος ο Σόιμπλε, σύμφωνα με τον Τσίπρα

Ο κύβος ερρίφθη, το σχόλιο του για την κυβέρνηση

tsipras600_180514

«Κανείες δε θα μπορέσει τη νέα αλλαγή που θα φέρει ο λαός με την ψήφο του» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή από το Ηράκλειο της Κρήτης, σε ομιλία του κατά την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε και απήυθυνε κάλεσμα «σε όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες, ανεξάρτητα από το αν ήταν δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι».

«Ο κύβος ερρίφθη» είπε ο υποψήφιος για την Κομισιόν με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και εκτίμησε ότι η ψήφος των πολιτών την Κυριακή «θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί. Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα» είπε.

Επίθεση στον Σόιμπλε

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε λέγοντας πως εάν κάτι οφείλει να θυμάται ο Γερμανός πολιτικός τη μοναδική φορά που μίλησαν μαζί είναι, όπως τόνισε ότι για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο του ετέθει από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσει, που χρωστά εδώ και 70 χρόνια.

«Έχει να θυμάται ο κος Σόιμπλε. Και δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του. Γιατί από Δευτέρα δε θα έχει να κάνει με υποτακτικούς. Θα έχει να κάνει με τη δική σας απόφαση» είπε.

Ωστόσο τόνισε ότι δεν κατανοεί τους κ. Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα,  «όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό».

By