Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δικαιωμένος δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

Δικαιώμενος δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις και φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση

tsipras-kinitoA

Πλήρως δικαιωμένοι για το θέμα των παρακολουθήσεων που «σήκωσαν» πριν από λίγο καιρό αισθάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των υποκλοπών.

Στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμφανής η ανησυχία για τις εξελίξεις αλλά και την όπως διαμηνύουν απίστευτη αδιαφορία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. «Αυτή τη στιγμή είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη διαμαρτυρία και δεν έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές» σχολιάζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή σχετική δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα για το μέγεθος του σκανδάλου: «Προφανώς δεν πρόκειται μόνο για υποκλοπές μεμονωμένων πολιτικών προσώπων, αλλά αφορούν εκατομμύρια συνδιαλέξεις πολιτών της χώρας, όπως ακριβώς συνέβη και συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις».

Σε αυτή τη λογική 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενοι από την αποκάλυψη του γερμανικού Spiegel έφεραν σήμερα το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Από την Κουμουνδούρου ωστόσο δεν αφήνουν ασχολίαστες τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, σύμφωνα με τις οποίες και η ελληνική πλευρά προέβαινε σε συνακροάσεις τηλεφωνικών συνομιλιών, κάνουν λόγο για «δήλωση – συγχωροχάρτι» στις αμερικανικές αρχές. Και αυτό γιατί μετά τις επίμαχες δηλώσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, καλλιεργήθηκε το κλίμα για να απαντήσει κυνικά «εμείς παρακολουθούμε, αλλά ρωτήστε και την ελληνική κυβέρνηση». Κοντολογίς στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούν τον πάλαι ποτέ κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ ότι «ξέπλυνε» τις αμερικανικές αρχές και μυστικές υπηρεσίες και θέτει προσχώματα στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές εδώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By