Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσκοπήση Pulse: Ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ 7,5%, οριακά στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ

Κατηγορηματικά αντίθετοι οι πολίτες στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

pulseΣε αναμέτρηση χωρίς νικητή αναδεικνύεται η κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μερίδα δημοσκοπήσεων που διενεργούνται αυτήν την περίοδο. Οι υψηλοί τόνοι που επικράτησαν εντός του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν φαίνεται να αποδίδουν ακόμη καρπούς, καθώς η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει ανοίξει ικανοποιητικά.

Μολονότι η στρατηγική της πόλωσης υποκρύπτεται πίσω από τη στρατηγική Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις ευρωκάλπες, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κανένα από τα 2 κόμματα δεν έχει σημειώσει μέχρι στιγμής εκείνο το προβάδισμα, ικανό να διαδραματίσει τις εξελίξεις, επισημαίνουν δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές. Αντίθετα, το αποτέλεσμα θυμίζει ισοπαλία για τους πρωταγωνιστές του δικομματισμού, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απορρίπτει η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτό το διάστημα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν και για την Κεντροαριστερά, καθώς το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς υπολογίζονται στο 7,5% και 3,5% αντίστοιχα, αυξάνοντας τη δυναμική της συγκρότησης ενός τρίτου, ενδιάμεσου πόλου.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου με αναγωγή:

ΣΥΡΙΖΑ 24,5%
ΝΔ 24%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
ΑΝΕΛ 5%
Χ.ΑΥΓΗ 11,5%
ΔΗΜΑΡ 3,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 8,5%
ΔΞ/ΔΑ 10%

(Visited 1 times, 1 visits today)
By