Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Aντιδράσεις για τους «προνομιούχους» βουλευτές των διοδίων

Παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, βουλευτές επιμένουν ότι δεν είναι φρόνιμο να δίνουν δικαιώματα στους πολίτες

vouli3

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Βουλής να πληρώνει τα διόδια στους βουλευτές επαρχίας για τις μετακινήσεις τους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, βουλευτές επιμένουν ότι δεν είναι φρόνιμο -ειδικά αυτή την περίοδο- να δίνουν δικαιώματα στους πολίτες.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος μάλιστα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα ουσιαστικό και συμβολικό.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής πάντως, ανέφερε ότι η απόφαση αφορά μόνον 86 βουλευτές που προέρχονται από εκλογικές περιφέρειες που δεν έχουν πρόσβαση σε αεροδρόμιο και ότι θα υπάρξει όφελος εάν κάποιοι βουλευτές παραιτηθούν από το δικαίωμα που τους δίνεται να παίρνουν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. Όλα τα κόμματα είδαν μάλιστα, συμφώνησαν όταν τέθηκε το θέμα στην Διάσκεψη των Προέδρων στις 25 Ιουλίου.

«Αίρεται μια αδικία για τους βουλευτές που δεν μετακινούνται με αεροπλάνο», λένε από τη Βουλή και συμπληρώνουν ότι θα δοθεί στους βουλευτές ένα E-Pass που θα καλύπτει μετακινήσεις προς τις εκλογικές τους περιφέρειες για 4 ή 5 σαββατοκύριακα.

Εκτιμάται ότι βουλευτές κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και ορισμένους νομούς της Ηπείρου που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο θα παραιτηθούν από τα κουπόνια για τα αεροπορικά εισιτήρια και θα χρησιμοποιούν μόνον το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Αν αυτό δεν συμβεί, η Βουλή θα έχει ένα κόστος που θα προσεγγίζει τις 90.000 ευρώ το χρόνο. Σαφή εικόνα πάντως, θα υπάρξει μέσα στους επόμενους ένα με δύο μήνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By