Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διώτης: Τα «ρίχνει» στον Παπακωσταντίνου – Απειλεί με μηνύσεις στα ΜΜΕ

Δεν μου παρέδωσε ποτέ το γαλλικό έγγραφο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτει.

www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros
www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros

Στη δήλωση ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκρυψε το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τον επίσημο χαρακτήρα της παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ προέβη ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτης.

Ο κ. Διώτης σε ανακοίνωσή του, με την οποία επιτίθεται και στα μέσα ενημέρωσης, καθώς, όπως αναφέρει, τον παρουσιάζουν αναξιόπιστο και ψεύτη, τονίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τον άφησε «να πιστεύει ότι επρόκειτο περί προϊόντος υποκλοπής, που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε μου ανέφερε οτιδήποτε περί συνδρομής του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και της τότε ομολόγου του κας Κριστίν Λαγκάρντ στην υπόθεση. Αντιθέτως, απεκρύβη από εμένα η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με συνέπεια μια επίσημη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων και εγγράφων μεταξύ Κρατών να μετατραπεί σε μια άτυπη διαδικασία διακίνησης στοιχείων, χωρίς κανένα δημόσιο και επίσημο χαρακτήρα» και προσθέτει ότι «η ανωτέρω μεταφερθείσα σε εμένα εξιστόρηση σε συνδυασμό με την απόκρυψη συγκεκριμένων γεγονότων και εγγράφων, οδήγησε στον από μέρους μου τότε σχηματισμό βεβαίας πεποίθησης ότι το υλικό είναι προϊόν αξιόποινης συμπεριφοράς και για ειδικότερους λόγους, που ήδη έχω εξηγήσει, μη αξιοποιήσιμο».

«Όλοι αυτοί που οψίμως κόπτονται για τη φοροδιαφυγή, ας απευθυνθούν στους νυν αρμοδίους για την πορεία της μεγαλύτερης έρευνας που διετάχθη ποτέ στην Ελλάδα για την εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό με στόχο τη φοροδιαφυγή. Έρευνα που διέταξα λίγες μέρες προτού αντικατασταθώ από το ΣΔΟΕ και αφορούσε την περίοδο 2000-2012. Επίσης ας ρωτήσουν να πληροφορηθούν το στάδιο των εδώ και τρία χρόνια διαπραγματεύσεων με τις Ελβετικές Αρχές για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις καταθέσεις, η οποία αν και όποτε επέλθει θα προσφέρει πολλαπλάσια από την όποια λίστα», υπογραμμίζει και καταλήγει τονίζοντας ότι «όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που σήμερα, εκτός των άλλων, με χαρακτηρίζουν “ψεύτη” και “προστάτη φοροφυγάδων”, χαρακτηρισμούς για τους οποίους θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».
Έγγραφο-βόμβα για τη λίστα Λαγκάρντ
«Καίει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών έγγραφο του γαλλικού υπουργείου, καθώς καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των Παπακωνσταντίνου και Χαλαστάνη – αλλά και τους παρόμοιους ισχυρισμούς Βενιζέλου, Διώτη – για άτυπη διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο παραδόθηκε στις 15 Μαΐου στην επιτροπή της Βουλής, ωστόσο στα μέλη μεταφρασμένο έφτασε χθες, ξεκαθαρίζει ότι η λίστα δόθηκε με βάση τη «διοικητική συνδρομή» που προβλέπεται στην ελληνογαλλική συμφωνία του 1963.

H απάντηση ΠΑΣΟΚ
Για απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στο έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τον τρόπο που παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές το CD. Η προσπάθεια, όπως υπογραμμίζουν στελέχη του κόμματος, βασίστηκε «σε πανηγυρικώς αποδεδειγμένα αλλεπάλληλα ψεύδη και εγκληματικά οργανωμένες κινήσεις παρασκηνίου».

Κύκλοι από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το διαβιβαστικό έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2010 που συνόδευε το cd της λεγόμενης λίστας Λαγκαρντ και παραλήφθηκε προσωπικά από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητα από τη νομική του σημασία , δεν είχε τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του επόμενου Υπουργού που ενημερώθηκε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

By