Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΝΤ: Αναστολή της δόσης, αν γίνουν εκλογές

Ζητούν από τους ηγέτες της Ευρωζώνης να καλύψουν την «τρύπα» των 3 δισ. ευρώ που εμφανίζεται στο ελληνικό πρόγραμμα

DNTΤην ίδια ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας προσπαθούν να τα βρουν και να απομακρυνθεί το σενάριο πρόωρων εκλογών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί ανοιχτά με αναστολή των δόσεων προς τη χώρα μας. O εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων εξέδωσε  ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διευκρινίζει ότι για να δοθεί η δόση θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση.

«Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως αναμένεται, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014»

Έτοιμο να «παγώσει» τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα εμφανίζεται το ΔΝΤ, αν οι ηγέτες της Ευρωζώνης δε βρουν τρόπο να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό ύψους 3 δισ. ευρώ που φαίνεται να έχει ανοίξει στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα και των Financial Times.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως αυτή τη φορά το κενό δεν οφείλεται σε ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ οι αξιωματούχοι αποδίδουν τις καθυστερήσεις των αποκρατικοποιήσεων σε «εξωτερικές πιέσεις».

Αξιωματούχος δήλωσε στους Financial Times ότι το κενό αυτό θα αναγκάσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να διαπραγματευτούν “εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης”, χωρίς να αποκλείεται και ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης μέχρι το τέλος του 2013.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By