Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δολοφονήθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα;

Νέα στοιχεία για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέντ το 1997 εξετάζει η βρετανική αστυνομία.

dianaΗ Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε το Σάββατο πως ανοίγει ξανά ο φάκελος του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χάρη σε νέες πληροφορίες, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω στοιχεία ούτε να αποκαλύψει την πηγή.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη Σκότλαντ Γιάρντ από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία αφορούν στο ενδεχόμενο δολοφονίας της «θλιμμένης πριγκίπισσας» από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και δόθηκαν από τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ενώ κανένα σχόλιο για το άνοιγμα εκ νέου της υπόθεσης δεν πρόκειται να κάνει το Παλάτι ή οι πρίγκηπες Ουίλιαμ και Χάρι. Ο εκπρόσωπος του πατέρα του συντρόφου της Ντάϊάνα, Αλ Φαγέντ, σχολίασε μόνο ότι αναμένει με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των ερευνών.
Ο Αλ Φαγέντ είχε εξαρχής αποδώσει το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους η Νταϊάνα και ο γιός του σε δολοφονία από το κατεστημένο της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο όπως υποστήριζε ο εκατομμυριούχος ενοχλήθηκε από το δεσμό της πριγκίπισσας με έναν Άραβα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται για επανέναρξη των ερευνών και ότι η εξέταση των στοιχείων αυτών δεν είναι μέρος της «Επιχείρησης Paget», της κωδικής ονομασίας που δόθηκε στην έρευνα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας για το τραγικό τροχαίο.

Η έρευνα τότε είχε αποδώσει την ευθύνη για το δυστύχημα στον οδηγό καθώς είχε καταναλώσει αλκοόλ και είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα προσπαθώντας να ξεφύγει από τους παπαράτσι, τους οποίους η κοινή γνώμη είχε θεωρήσει ηθικά συνυπεύθυνους.

Πηγή: BBC, ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By