Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δομημένα ομόλογα: Ένοχοι πλην ενός

Σημειώνεται ότι η δικαστική έδρα απεδείχθη αυστηρότερη ένανατι του εισαγγελέως  της  έδρας Σοφοκλή Λογοθέτη ο οποίος είχε   «ελαφρύνει» το κατηγορητήριο, για  ορισμένους εκ των κατηγορουμένων

78904-dikastiriorrrrr

Ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Αναλυτικά, ένοχοι κρίθηκαν οι  πρόεδροι και διοικητές των ταμείων Παναγιώτα Καραδήμα, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Γεράσιμος Κονιδάρης και ο Κ. Χρηστίδης, όπως και  τα στελέχη της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις Γ. Αποστολίδης, Θ. Πρινιωτάκης καθώς και ο Γ. Παπαμαρκάκης της εταιρείας ΝΑΜ.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης  οι Χαράλαμπος Αδαμόπουλος, Αβραάμ Σαββίδης της J. P. Morgan και Νίκος Μπούγος (HYPO). Σημειώνεται ότι η δικαστική έδρα απεδείχθη αυστηρότερη έναντι του εισαγγελέα της  έδρας Σοφοκλή Λογοθέτη ο οποίος είχε   «ελαφρύνει» το κατηγορητήριο, απαλλάσσοντας ορισμένους εκ των κατηγορουμένων από κατηγορίες. Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν.

 

By