Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δούρου: Δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει τέλος στην κατοχή

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζει η συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

dourouA

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζει η συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και, παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιλεκτική ενημέρωση. Σε δήλωσή της, η κ. Δούρου, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα και τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου κοινού ανακοινωθέντος, τονίζει: «Τούτες τις ώρες που το Κυπριακό βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, ας μην ξεχνάει κανείς ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει να μπει τέλος στην τουρκική κατοχή και να δημιουργηθεί μια δικοινοτική- διζωνική ομοσπονδία, με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία».

Η δε τήρηση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ οφείλει να είναι πραγματική και να μην περιορίζεται σε αναφορές κι επικλήσεις σε σχετικά δελτία Τύπου, σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Δούρου εκφράζει τη δυσφορία της για το γεγονός ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη για ενημέρωση της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον κ. Αναστασιάδη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην Αθήνα από χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις από την Λευκωσία.

By