Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δούρου: Η Ελλάδα «πειραματόζωο» της Ευρώπης

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  σε περιοδεία της στις ΗΠA μίλησε για την ευρωπαϊκή κρίση και τις διαστάσεις της

dourouΣε ομιλία της σε φοιτητές της Σχολής Γούντροου Γουίλσον στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον καθώς και σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, με θέμα: «Είναι η Ευρώπη καταδικασμένη; Μια άποψη από την Ελλάδα» μεταξύ άλλων τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα ούτε είναι εθνική υπόθεση αλλά έχει να κάνει με την ίδια τη στρεβλή, ταξική οικοδόμηση της Ευρωζώνης.

«Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες επέλεξαν συνειδητά να αγνοήσουν ότι η κρίση είναι απόρροια της στρεβλής, ταξικής οικοδόμησης της Ευρωζώνης, η οποία χρήζει, όχι εθνικών, μεμονωμένων απαντήσεων, αλλά συνολικής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσέγγισης που να κινείται πέρα από τη συνταγή της λιτότητας και της επιχειρούμενης διαιώνισής της, μέσω της συνταγματοποίησής της».

«Η κρίση έχει πολύ ευρύτερες, της ελληνικής, διαστάσεις» τόνισε η Ρ. Δούρου, προσθέτοντας ότι αυτή «αγγίζει τον ίδιο τον πυρήνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και τούτο γιατί η Ελλάδα μετατράπηκε σε πειραματόζωο όχι απλά μιας συνταγής λιτότητας αλλά ενός νέου υποδείγματος. Ενός υποδείγματος που αλλάζει την ίδια την υφή του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Το φέρνει κοντύτερα προς ένα αποικιοκρατικό μοντέλο νέου είδους».

«Αυτός ο δρόμος της συνολικής απομείωσης της δημοκρατίας, όπως δείχνει άλλωστε και η ελληνική περίπτωση, χαρακτηρίζεται παράλληλα και από την εμφάνιση στο προσκήνιο μιας ξενοφοβικής, ρατσιστικής, απροκάλυπτα βίαιης ακροδεξιάς», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα η Ρένα Δούρου πρόκειται να έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο ενώ το Σάββατο θα μιλήσει σε ανοικτή πανομογενειακή εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By