Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δούρου – Σγουρός «συνωστίζονται» στην κορυφή

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι δύο βασικοί υποψήφιοι περιφερειάρχες στην Αττική

dourou_sgouros777

Προβάδισμα της Ρένας Δούρου έναντι του Γιάννη Σγουρού για τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Η υποψήφια με τη «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, προηγείται οριακά με 0,8% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος κατεβαίνει εκ νέου στις εκλογές ως «Ανεξάρτητος».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στον α΄ γύρο η Ρένα Δούρου συγκεντρώνει 22,3%, ο Γιάννης Σγουρός 21,5%, ενώ ακολουθούν ο υποψήφιος με τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με 10%, ο Παύλος Χαϊκάλης με 7,6%, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με 5,8%, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος με 4,5%, ο Θάνος Τζήμερος με 2,1%, η Μαρία Γιαννακάκη, που στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, με 1,7%, ο Πέτρος Μαντούβαλος με 1,1%, ο Αντώνης Γάκης με 0,4% και η Δέσποινα Κουτσούμπα με επίσης 0,4%.

«Αναποφάσιστο» δηλώνει το 11,6% των ερωτηθέντων, το 5,1% δηλώνει ότι «δεν θα πάει να ψηφίσει», ενώ τα «άκυρα-λευκά» ανέρχονται στο 3,7%.

Στον β” γύρο, ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Σγουρός, επικρατεί της Ρένας Δούρου, με ποσοστό 37,7%, έναντι 35,0%, αντίστοιχα.

By