Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δρίτσας: Δεν θα περάσει το συγχωροχάρτι Σαμαρά στο σκάνδαλο των υποβρυχίων

Σε αυτήν την επιχείρηση «κουκουλώματος» ο κ. Σαμαράς ας μην περιμένει συναίνεση

ypobryxia610_2301145

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας μετά τον αποδεξαμενισμό και όχι «καθέλκιση» όπως προπαγανδιστικά θέλει να φαίνεται η κυβέρνηση.

Ο κ. Δρίτσας κατά την διάρκεια της τελετής μίλησε για «το συγχωροχάρτι που έδωσε στους υπουργούς των τελευταίων χρόνων για την υπόθεση των υποβρυχίων», αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει αυτή την πρόοδο, πολύ περισσότερο που, όπως τονίζει, επί χρόνια με τη σταθερή κριτική αλλά και τις προτάσεις του έχει συμβάλει σε αυτήν και πρόσθεσε ότι το κόμμα του προσδοκά στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση των εν πλω δοκιμών, ώστε μέσα σε σύντομο διάστημα το υποβρύχιο «Πιπίνος» να ενταχθεί πραγματικά στη δύναμη του Στόλου.

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Δρίτσας, «δεν είναι δυνατόν να μείνουν ασχολίαστες οι αναφορές του πρωθυπουργού στη σύντομη ομιλία, με τις οποίες σαφέστατα έδωσε συγχωροχάρτι σε όλες τις κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους υπουργούς των 12 τελευταίων χρόνων». Με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή, ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Δρίτσας, «ο κ. Σαμαράς κάλυψε πολιτικά όλους ανεξαιρέτως τους υπεύθυνους του σκανδάλου των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και εξήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή του να βάλει «ταφόπλακα» στη συνεχιζόμενη διερεύνηση για την απόδοση ευθυνών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ακόμη: «Σε αυτήν την επιχείρηση «κουκουλώματος» ο κ. Σαμαράς ας μην περιμένει τη συναίνεση ούτε από τον ελληνικό λαό ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον διαβεβαιώνουμε ότι για μας το διαρκές σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένει ανοικτή υπόθεση».

 

By