Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δραγασάκης: Εντός ευρωζώνης θα δώσει τη λύση στην κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα …διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ότι εάν οι πολίτες τον αναδείξουν κυβέρνηση θα αναζητήσει λύσεις εντός της ευρωζώνης, έδωσε ο Γ. Δραγασάκης

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων ελληνικών κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντιπροσωπείας της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας- Γερμανίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ακόμη ότι η κρίση είναι δική μας και δεν μας φταίνε άλλοι.

«Ήθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης», είπε και πρόσθεσε: «Απ” αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας».

Απευθυνόμενος στους γερμανούς αξιωματούχους, ο Γ. Δραγασάκης διαβεβαίωσε ακόμη ότι εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στην Ελλάδα θα υπάρχει μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα έχει χαράξει σωστή πορεία

Την άποψη ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί να είναι ο «δάσκαλος» της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου Gunther Krichbaum που αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και εκτίμησε ότι έχει αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ.

«Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη πορεία που διανύει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή σας, πολλοί αισθάνονται σαν να ήταν μέσα σε ένα «σκοτεινό δωμάτιο», σαν να ήταν μέσα σε μία «σπηλιά», έτσι νιώθει ο κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί «σπηλιάς», πρόκειται περί «τούνελ», είναι ένα μεγάλο «τούνελ», στο τέρμα του, όμως, διαφαίνεται φως, το οποίο μας δείχνει, ότι μετά από επώδυνες μεταρρυθμίσεις, έχουμε αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει χαράξει σωστή πορεία και πως τα πρώτα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων είναι ορατά. «Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ότι υπάρχει αύξουσα εμπιστοσύνη.

Ίσως, είναι δυνατόν, φέτος η Ελλάδα να τοποθετήσει ομόλογα, για πρώτη φορά μετά από καιρό, στην αγορά», είπε.-

By