Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δραγασάκης: Η διαπραγμάτευση του χρέους απαιτεί συγκρούσεις

«Αυτό που ονομάζουν success story θα είναι η επανάληψη του δανειακού κύκλου. Ζούμε μια κρίση από αυτές που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας»

Η διαπραγμάτευση ή ο διακανονισμός του χρέους προϋποθέτει διπλή σύγκρουση με δυνάμεις του εξωτερικού και του εσωτερικού, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Επομένως  «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ρύθμιση του χρέους για να ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων, ενώ ο πρωθυπουργός θέλει να νομιμοποιήσει αυτό το καθεστώς»πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της βουλής  χαρακτήρισε το χρέος πανευρωπαικό και πρότεινε την  αμοιβαιοποίησή του προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διαγράψει το 60%  του χρέους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σημείωσε επίσης  πως «αυτό που ονομάζουν success story θα είναι η επανάληψη του δανειακού κύκλου. Ζούμε μια κρίση από αυτές που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας» υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της ισχυρότερης διείσδυσης  του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

By